Een wereld zonder conflicten is iets wat de mensheid nog altijd voor ogen heeft. Maar door verschillen in cultuur, onbegrip en geen wederzijds respect worden we ook vandaag de dag nog steeds geconfronteerd met de dreiging van conflicten en oorlog.

Met dit thema heeft componist Karl Jenkins een grootse mis geschreven getiteld The Armed Man – a mass for peace.

Een jaar voorbereiding

Na een jaar van voorbereidingen heeft Harmonie ’67 op 21 en 22 november samen met een groot projectkoor (onder leiding van Roelof Bosma) en solisten dit grote werk uitgevoerd in de Nieuwe kerk in Groningen. Ondersteund door aangrijpende filmbeelden die de componist zelf erbij heeft gemaakt.

Mooie reacties

Het was een prachtig geheel onder leiding van onze dirigent Floris de Wever. Iedereen was diep onder de indruk en we kregen vele mooie reacties : “Indrukwekkend, ontroerend, prachtig, mooi en heftig met de beelden erbij!”

Solisten

De solisten Peter Jagt (bas), Han Warmelink (tenor), Gonda Jonker (alt), Lotte Veltman (sopraan) en Imam Veli Yalçin hebben de solo’s prachtig gezongen.

Nieuwsgierig?

The Armed Man – a mass for peace is een prachtig werk. Helaas mochten we in verband met de rechten zelf geen opnames maken. Wilt u de mass toch besluisteren? Op YouTube staan mooie opnames, waaronder deze.

‘The Armed Man’ samen met projectkoor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *