We treden op als harmonieorkest en in kleinere ensembles. Afhankelijk van de gelegenheid is een heel orkest of juist een klein ensemble meer geschikt. We hebben verschillende ensembles, hieronder lees je welke.

Interesse in het boeken van een van onze ensembles of het hele orkest?

Neem dan contact op met het bestuur via info@harmonie67.nl voor de mogelijkheden.

 

Klarinetensemble

Ons klarinetensemble bestaat uit meerdere besklarinetten en één basklarinet. Het ensemble speelt bekende licht-klassieke muziek. Maar ook uit enkele Klezmer stukken (Joodse muziek) die zeer goed passen bij de klank van de klarinet.

Saxofoonensemble

Het saxofoonensemble bestaat uit minimaal drie saxofonisten. De bezetting is afhankelijk van de beschikbaarheid en de gelegenheid. De samenstelling kan variëren tussen baritonsax, tenorsax, altsax en eventueel een sopraansax. Het ensemble speelt herkenbare muziek met een licht karakter, passend bij het instrument!

Hieronder staan vier professionele opnames van het saxofoonensemble om je indruk te geven:

Subway (2011):

Peacherine Rag (2011):

Cupid's Trick (2011):

Solitude (2011):

Koperensemble

Ons koperensemble bestaat uit een verzameling van koperinstrumenten. Denk aan trompet, hoorn, euphonium, trombone en bas.

Net als bij het saxofoonensemble werken we met wisselende samenstelling, waardoor dit ensemble vrijwel altijd beschikbaar is. Het repertoire varieert - afhankelijk van de gelegenheid en de wensen - van renaissance tot modern. Ook is dit ensemble rondom Sinterklaas en kerst bijzonder populair!

Meerdere ensembles

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere ensembles in één optreden te horen. Combinaties van de ensembles geven een gevarieerde voorstelling. Neem bijvoorbeeld het warme klarinetensemble met het stoere koperensemble. Er is genoeg creativiteit voor een unieke bezetting voor elke gelegenheid!