Ons bestuur bestaat uit zeven leden. Naast het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) zijn er een concertcommissaris, een muziekcommissaris, een PR- en weekendcommissaris en een ledencommissaris. Je bent in principe twee jaar bestuurslid en kunt daarna weer herkozen worden. Tijdens de jaarlijkse ALV in maart kiezen de leden de bestuursleden.

Voorzitter

Doutsen Dijkstra is onze voorzitter. In het orkest speelt zij klarinet en is zij ook de concertmeester. Zij leidt onder andere de bestuursvergaderingen en opent concerten. Ze is het gezicht van de vereniging en houdt de touwtjes in handen. Samen met de rest van het dagelijks bestuur voert Doutsen functioneringsgesprekken met de dirigent en ze springt in waar dat nodig is.

Secretaris

De secretaris is Nanne Santing. In het orkest speelt hij euphonium. De secretaris verzorgt de digitale en papieren post van het orkest, onderhoudt het contact met onze donateurs en andere partners en ondersteunt de voorzitter waar nodig.

Penningmeester

Eline Santing is onze penningmeester. In het orkest speelt zij klarinet. De penningmeester zorgt voor de financiële kant van de vereniging. Zo int ze de contributies en handelt ze de afrekeningen voor bijvoorbeeld concerten af. Voor de jaarlijkse inzameling van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Grote Clubactie is zij het aanspreekpunt binnen de vereniging.

Concertcommissaris

Elvira Faber-Deinum is onze concertcommissaris. In het orkest speelt zij ook klarinet. De concertcommissaris stuurt de concertcommissie aan. Samen met de commissie bedenkt en organiseert zij concerten voor het orkest en voor ensembles.

Muziekcommissaris

Koos de Munck is onze muziekcommissaris. In het orkest speelt hij de tuba. De muziekcommissaris is de leider van de muziekcommissie. Samen met de commissie en de dirigent besluit hij welke muziek er op de lessenaar komt. Hij zorgt ervoor dat de muziek geleend of gekocht wordt. Ook zorgt hij voor het kopiëren en verspreiden van de muziek onder de leden.

PR- en Weekendcommissaris

We hebben een vacature voor deze functie. De PR-commissaris zorgt ervoor we goed voor de dag komen in de lokale media. Ook zorgt deze commissaris voor de website (samen met een webcommissie), Facebook en Twitter. Bovendien organiseert ze als weekendcommissaris samen met de weekendcommissie het jaarlijkse repetitieweekend. Deze taken worden nu door een paar actieve leden van de vereniging en leden van het bestuur overgenomen.

Ledencommissaris

Gonny Keij – Plat is onze ledencommissaris. In het orkest speelt zij klarinet. De ledencommissaris verwelkomt (potentiële) nieuwe leden en registreert de afzeggingen voor de repetities en concerten. Ook regelt zij, indien nodig, invallers voor concerten. Zij zorgt ervoor dat zieke leden een kaartje krijgen en zij houdt de statistieken van het repetitiebezoek bij. Ook verzorgt zij het uitlenen en innemen van de instrumenten van de vereniging, het onderhoud van de instrumenten en de aankoop van nieuwe instrumenten.

Vlnr: Doutsen, Elvira, Nanne, Gonny, Koos en Eline