Leukste orkest van Stad, dat vinden we van onszelf, we repeteren serieus en lachen veel. We spelen muziek van klassiek tot modern, bewerkingen van populaire nummers en originele composities voor harmonieorkest.

Wij zijn een orkest met circa 55 leden en komen uit in de tweede divisie van de KNMO. Onze dirigent is Jan Wijenberg.

Dit is onze missie: We streven naar een hoog muzikaal niveau in combinatie met gezelligheid binnen de vereniging.

Heb je interesse in ons orkest of ben je benieuwd welke instrumenten we nog zoeken? Kijk dan onder lid worden.

Concerten

We geven per jaar zo’n acht concerten. Vaste prik is ons donateursconcert in het voorjaar. We werken ook vaak samen met een ander orkest of een koor of treden op met een solist. Ook kom je ons vaak tegen bij evenementen in Stad en provincie Groningen, zoals Koningsdag en Noorderzon. Ook musiceren we in verzorgingstehuizen of andere instellingen.

Repetities

We repeteren iedere maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in kerkgebouw De Rank, gelegen aan de Paterswoldseweg 123 in Groningen. Kom een keer langs!

Commissies

Bijna alle leden zijn op een of andere manieren actief voor ons orkest. Er zijn allerlei commissies die de werkzaamheden van het bestuur ondersteunen. Zo bestaat er, naast de eerder genoemde muziekcommissie, een concertcommissie, een weekendcommissie, een webcommissie en zelfs een koffie- en theecommissie. Ook werken we met tijdelijke commissies bij bijzondere gelegenheden, zoals de concourscommissie, de jubileumcommissie of een andere projectencommissie

Bijzondere Projecten

We staan bekend om onze bijzondere projecten en daar zijn we trots op. Hier vind je een overzicht van onze projecten van de afgelopen jaren.

Repertoire

We spelen een grote diversiteit aan muziek en hebben een evenwichtig repetoire met uitdagende stukken en stukken die technisch makkelijker zijn voor bijvoorbeeld buitenconcerten.Onze muziekcommissie kiest samen met onze dirigent de stukken die we spelen.

Meer dan repeteren alleen…

Voor ons orkest is het sociale deel net zo belangrijk als muziek maken. Op maandagavond na de repetitie zijn er altijd wel orkestleden in stamkroeg De Klikspaan te vinden. In dit café ontstaan vaak ideeën voor volgende concerten en voor andere leuke activiteiten.

Daarnaast organiseren we jaarlijks een repetitieweekend.  Door initiatieven van een paar enthousiaste leden zijn er al een aantal leuke tradities ontstaan. Zo starten we de zomervakantie ieder jaar met een barbecue en organiseert jaarlijks een andere sectie een heus kerstdiner.