De beperkingen ingesteld voor het terugdringen van het aantal besmettingen rondom COVID-19 hebben uiteraard een grote invloed op onze vereniging. Na annulering van ons voorjaarsconcert op 14 maart 2020 vonden er tot aan de zomer geen repetities meer plaats. In juli en augustus werd er in kleine bezetting vrijblijvend samen gespeeld in De Rank met inachtneming van de Coronamaatregelen. Vanaf september werden de reguliere repetities hervat met uiteraard nog steeds de geldende voorzorgsmaatregelen. Hierbij werd zo nodig een maximum gesteld aan het aantal aanwezig leden. Na verder aanscherpen van de maatregelen door de overheid om het virus in te dammen, heeft het bestuur besloten om de repetities na 12 oktober op te schorten. Het geplande concert op 5 november 2020 werd daarom geannuleerd. Eerder werden terugkerende muzikale begeleiding bij o.a. Monumentendag en bij Visio De Brink in Vries al geannuleerd.

Natuurlijk missen we als vereniging ook onze eigen georganiseerde sociale activiteiten: kroegbezoeken, bierschranstochten, Sinterklaasviering en het jaarlijkse kerstdiner. Gelukkig kan via videoverbinding een deel van deze activiteiten nog wel doorgang vinden!

We willen natuurlijk niets liever dan weer samen muziek maken, zodra dit verantwoord is. Vooralsnog kan er geen uitsluitsel worden gegeven over het moment waarop de repetities kunnen worden hervat en nieuwe concerten en activiteiten kunnen worden ingepland.

Coronacrisis en Harmonie’67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *