Harmonie’67 en Da Capo treden op zondagmiddag 30 juni samen op tijdens het CityProms Festival: het leukste gratis toegankelijke klassieke muziekfestival van het Noorden! We spelen vier prachtige werken van de Franse componist Camille Saint-Saëns.

Hoe het begon

November 2018: in De Lawei in Drachten vinden de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen plaats. Harmonieorkest Da Capo Leeuwarden wordt Nederlands Harmonie Kampioen in de 3e divisie, Wij behalen de titel van Nederlands Harmonie Kampioen in de 2e divisie. Naast hun kampioenschap hebben we nog een overeenkomst: onze dirigent is Floris de Wever. 

Deze overeenkomsten vroegen om een samenwerking. En dat gaat gebeuren op 30 juni tijdens CityProms in Leeuwarden. Dan treden we samen op als ‘Kampioensorkest Harmonie Da Capo ‘67’ en spelen we prachtige werken van de Franse componist Camille Saint-Saëns.

Wat kun je verwachten?

Een harmonieorkest van bijna 100 muzikanten! Je kunt genieten van de Marche Militaire Française, Le Carnaval des animaux, Danse Macabre en de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns. Henk de Vries bespeelt het, in dit geval digitale, kerkorgel in de Orgelsymfonie. In de Danse Macabre wordt de welkbekende vioolsolo vertolkt door Lianne van den Berg.

Voorbereidingen in Groningen en Leeuwarden

We studeren de stukken in tijdens onze eigen repetities ingestudeerd. Op de eerste gezamenlijke studiedag op 18 mei in Leeuwarden, de thuishaven van harmonieorkest Da Capo, speelden we voor het eerst samen. Op de tweede studiedag op 21 juni in Groningen, zetten we samen de puntjes op de i. Deze dag repeteren we in de Lutherse kerk in Groningen, zodat de Orgelsymfonie compleet met kerkorgel kan worden gespeeld.

Zo blijkt maar weer: muziek verbindt, waardoor grenzen vervagen, ook die tussen Friesland en Groningen!

Kom luisteren op 30 juni tijdens CityProms!

Wanneer? Zondag 30 juni
Waar? Wilhelminaplein, Zaailand Leeuwarden
Hoe laat? 14.30 uur, het concert duurt ongeveer een uur.

Try-out concert op 22 juni in de Lutherse kerk in Groningen

Lukt het niet om te komen luisteren in Leeuwarden? Kom dan naar ons try-out concert. Of kom gewoon twee keer!
Wanneer? Zaterdag 22 juni
Waar? Lutherse kerk – Haddingestraat 23 in Groningen
Hoe laat? 16.30 uur, het concert duurt ongeveer een uur

Harmonie’67 en Da Capo samen op CityProms Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *